Deoarece credem în puterea tradiției, de 21 ani, Editura SPER rămâne fidelă nevoii de cunoaștere a propriei lumi interioare și de accesare a universurilor celorlalți. Din acest motiv, profesioniștii cu care lucrăm își modelează creațiile respectând această tradiție.
Editura SPER, recunoscută CNCIS, publică lucrări de specialitate ce țin de domeniul dezvoltării personale, psihoterapiei adultului, cuplului, copilului și familiei, psihologiei clinice și psihopatologiei, psihogenealogiei, artterapiei, meditației creative, poeziei terapeutice, abordate sub forma cercetărilor cantitative, dar și a studiilor aplicative, de utilitate practică.
În cele peste 190 de titluri publicate, Editura SPER a promovat exclusiv autori români (psihologi, psihoterapeuți, profesori universitari), care pun pe primul loc rigurozitatea, reflectată în studii și cercetări solide, dar accesibile, centrate pe subiecte de interes atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru publicul larg.
Editura SPER publică și Revista de Psihoterapie Experiențială Română (JEP), acreditată în categoria B+ (CNCSIS), indexată BDI în 3 baze de date internaționale recunoscute pentru Psihologie și Științe ale Educației.
Susținătorul principal al Editurii SPER este Societatea de Psihoterapie Experiențială Română - Institutul SPER, una dintre cele mai vechi școli de psihoterapie din România, ce formează specialiști în Psihoterapia Experienţială a Unificării.