Abuzul la copii. Diagnoză și intervenție terapeutică - Gabriela Marc PLU-288

36,00 RON
Cantitate
In Stoc

 

.

Cartea prezintă un cadru de abordare, înţelegere şi intervenţie a problematicii specifice copilului abuzat. Abuzul şi neglijarea sunt asociate frecvent în literatura de specialitate cu o serie de efecte dăunătoare ce influenţează negativ dezvoltarea fizică şi psihică a copilului conducând la modele atipice şi probleme de adaptare în viaţa adultă. Copii abuzaţi prezintă disfuncţii majore la nivelul vieţii psihice iar pentru a face faţă experienţei traumatice îşi dezvoltă strategii de adaptare variate: comportament evitant, inhibarea emoţională sau comportament compliant, agresivitate,etc.

Textul este structurat în capitole ce descriu cele mai noi strategii, teorii şi cercetări internaţionale şi naţionale în practica evaluării şi asistării psihoterapeutice a copiilor cu istoric de abuz şi oferă repere concrete pentru ameliorarea simptomatologiei asociată abuzului, respectiv reducerea distresului, clarificarea aspectelor legate de asumarea responsabilităţii şi creşterea controlului emoţional, creşterea stimei de sine, prelucrarea emoţiilor şi cogniţiilor asociate traumei, îmbunătăţirea abilităţilor de relaţionare şi ataşamentului, autoreglarea emoţională şi controlul comportamentului.

Pe scurt, lucrarea de faţă este o încercare de a operaţionaliza şi răspunde la întrebarea profesionistului ,,Cum să realizezi o diagnoză corectă şi o intervenţie terapeutică adaptată la nevoile psihologice specifice ale unui copil/adolescent cu istoric de abuz?”.

288

Informatii

Anul aparitiei
2015
ISBN
978-606-8429-48-9

Referinte specifice