Stres şi anxietate: diagnoza şi terapia unificării prin tehnica fractalilor

30,00 RON
Cantitate
In Stoc

 

.

Termenul fractal, specific matematicii, provine din latinescul ,,fractus”, care înseamnă rupt, frânt, fracturat, disipat și definește orice formă geometrică care poate fi descompusă la infinit în fragmente de mărimi aleatoriu alese, dar similare cu întregul. Partea conține întregul și întregul partea. Universul, natura și corpul uman abundă în astfel de forme cu un mod specific de dezvoltare și evoluție, prin iterație.

În psihologie, fractalul devine un instrument proiectiv, având proprietatea intrinsecă de a induce relaxare, care, folosit în paradigma Terapiei Unificării (T.U.), aplicată în Dezvoltarea Personală Unificatoare (D.P.U.) în grup, facilitează abordarea blocajelor, impasurilor existențiale și pattern-urilor dezadaptative.

Se dezvoltă, astfel, o nouă modalitate de intervenție terapeutică, prin Tehnica Fractalilor, ca formă de meditație ghidată cu suport imagistic de tip fractal și de meditație creator-transfiguratoare, realizată în scop psihodiagnostic și terapeutic.

Tehnica poate fi extinsă în afara cabinetului, deoarece implică și o latură psiho-educațională. Prin instruirea participanților să mențină un contact conștient cu fractalii din exterior și prin efectuarea unor exerciții specifice în situații anxiogene, aceștia își pot menține singuri calmul.

Lucrarea de față are caracter practic și orientativ pentru psihoterapeuți, dar și pentru persoanele care urmăresc să-și redobândească liniștea interioară și curajul de a-și trăi viața în mod autentic, deoarece prezintă fundamentele teoretice ale Tehnicii Fractalilor, susținute de prezentarea metodologiei și a rezultatelor obținute în cadrul demersului de explorare a valențelor sale diagnostice și optimizatoare, în diminuarea stresului și anxietății.

Autoarea

325

Informatii

Anul aparitiei
2018
ISBN
978-606-8429-69-4
Numar de pagini
196

Referinte specifice

Produs nou