Manual de Psihogenealogie - Cristina Denisa GODEANU, Alin Sebastian GODEANU PLU-349

60,00 RON
cu TVA

Manualul de psihogenealogie este o lucrare de referință, care oferă definiții și explicații comprehensive ale termenilor și conceptelor ce compun principalele arii definitorii ale domeniului. Psihogenealogia este un domeniu și o disciplină științifică clinică având ca obiect de studiu central inconștientul familial. Temele cuprinse în volum sunt prezentate subliniind aspectele teoretice și practice ale mecanismelor și fenomenelor domeniului psihogenealogiei și ale modului în care acestea sunt interdependente cu descoperirile domeniilor conexe ce au contribuit la nașterea acestuia.

Recomandăm acest manual specialiștilor din domeniile psihologiei, sociologiei și medicinei, dar și publicului larg doritor să cunoască domeniul psihogenealogic, desprinzându-se astfel de cunoașterea simțului comun (interpretarea prin asociere nediscriminativă) a ceea ce este intuit.

Autorii

Cantitate
In Stoc

 

.

Acest manual are ca scop principal prezentarea tematicilor și problematicilor din domeniul psihogenealogiei. Concepută ca un manual de studiu pentru studenți și practicanți ai psihoterapiei, lucrarea își propune familiarizarea acestora cu un cadru teoretic-conceptual și metodologic-aplicativ specific. Dată fiind atractivitatea domeniului psihogenealogiei în ultimii ani, atât în limbaj cotidian (prin folosirea accentuată a unor termeni), dar mai ales în planul asistării de tip psihogenealogic, există o multitudine de abordări științifice de care trebuie să se țină cont. Ele servesc drept bază în cadrul unui proces de asistare individuală sau de grup, centrat pe dinamica inter- și transgenerațională. Transmisia psihică intergenerațională și cea transgenerațională, elementele de natură funcțională și psihopatologică precum și elementele centrate pe procesul psihodiagnozei și intervenției de tip psihogenealogic sunt teme definitorii cuprinse în construcția acestui manual. Abordând problematica dinamicii inconștientului familial și mai ales a contribuțiilor științelor conexe care au condus la dezvoltarea acesteia, s-a considerat necesară prezentarea temelor definitorii psihogenealogice din prisma utilizării informațiilor în cadrul unui demers de asistare, cercetare și intervenție psihoterapeutică – psihogenealogică.

Formarea specialiștilor în vederea dobândirii abilităților teoretice și practice în scopul intervenției centrate pe asistarea clienților, în cazul unui domeniu atât de sensibil, este cu adevărat o provocare. Elaborarea unui manual de psihogenealogie se dovedește o sarcină extrem de dificilă, datorită complexității tematicilor psihogenealogice în continuă dezvoltare. Din acest motiv, înainte de a parcurge acest manual, este important să fie menționate trei aspecte care au condus demersul de elaborare al acestei lucrări.

1. Un prim aspect al construcției unui astfel de volum este cel legat de maniera de prezentare a informațiilor. În acest sens, autorii s-au gândit să conceapă un manual ce respectă construcția standard a manualelor de specialitate în care informația teoretică să fie ancorată aspectelor practice, respectând terminologia de bază a conceptelor și fenomenelor psihice așa cum au fost ele definite. Expunerea teoretică urmărește integrarea conceptelor în planul psihoterapeutic, al asistării clienților.

2. Satisfacerea unor cerințe de cunoaștere venite din partea studenților, care se referă la: necesitatea de a depăși memorarea  cunoștințelor teoretice în vederea susținerii unui examen (e.g. de verificare a cunoștințelor); stimularea dezvoltării gândirii critice ce permite diferențierea corectă a mecanismelor și fenomenelor psihogenealogice; însușirea unui limbaj științific psihogenealogic propriu acestui domeniu; utilizarea explicațiilor și întrebărilor de reflecție, menite să-l introducă pe cursant în câmpul cunoașterii practice a domeniului de studiu.

3. Alegerea unor teme definitorii, atât clasice cât și actuale, precum nașterea vieții psihice, inconștientul familial, psihodinamica antecesori-descendenți, scenariile transgeneraționale, elementele de psihopatologie psihogenealogică care servesc la construirea unor repere ce surprind tematicile și problematicile domeniului psihogenealogiei, utile în observația clinică, analiza diagnostică și intervenția psihoterapeutică.

9786068429854

Informatii

Anul aparitiei
2021
ISBN
ISBN 978-606-8429-85-4
Numar de pagini
374

Referinte specifice

Produs nou