Tulburarile de personalitate - in clinica si cotidian - Sorina Daniela Dumitrache PLU -246

35,00 RON
cu TVA
Cantitate
In Stoc

 

.

Subiectul tulburărilor de personalitate (TP) a stârnit dintotdeauna un interes crescut atât în rândul specialiștilor din domeniul socio-uman, cât și în rândul publicului larg.

Motivația elaborării acestei lucrări are la bază necesitatea unui manual accesibil studenților, a unui ghid practic pentru psihologi, consilieri, psihoterapeuți și asistenți sociali.

Un obiectiv important al lucrării este familiarizarea studenților cu această problematică des întâlnită în mediul clinic și în cel social, dar și adaptarea specialiștilor la terminologia modernă, la metodele de diagnoză și intervenție actuale.

Pornind de la istoric și trecând în revistă diferitele clasificări și tipologii realizate de-a lungul vremii, lucrarea se concentrează pe descrierea generală a tulburărilor de personalitate, pe evidențierea fațetelor diferitelor comportamente specifice persoanelor cu TP, pe enunțarea criteriilor de diagnostic, pe identificarea cauzelor și a modalităților de intervenție și suport.

În cadrul fiecărui capitol sunt prezentate studii de caz ilustrative și, de asemenea, se face referire şi la alte patologii individuale, interpersonale sau sociale cu care interferează tulburările de personalitate.

9786068429229

Informatii

Anul aparitiei
2013
ISBN
978-606-8429-22-9
Numar de pagini
228

Referinte specifice