Terapii de familie - Iolanda Mitrofan, Diana Vasile PLU - 60

35,00 RON
cu TVA
Cantitate

  • . .

Dinamica şi transformările structurale şi funcţionale ale familiei constituie chiar „plasa nevăzută” din care se iscă suferinţa şi bucuria, neadaptarea şi adaptarea, eficienţa şi ineficienţa indivizilor, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Familia este chiar contextul evoluţiei lor pe parcursul între­gii vieţi, de la naştere şi până la moarte. Rădăcinile şi roadele arbo­relui familial se hrănesc şi se transmit şi transgeneraţional, iar dacă ele sunt amare, gustul existenţei se alterează de la predecesori la urmaşi. Astfel, viaţa devine pentru mulţi, dintr-o şansă de dezvol­tare şi împlinire a potenţialităţilor, doar o cursă cu obstacole de care se tem sau pe care le percep ca insurmontabile. Adesea, con­secinţele nefaste se pot „citi” în starea de sănătate psihică şi somatică, dar şi în dezechilibrele şi suferinţele sociale.

Cum pot învăţa oamenii să interacţioneze responsabil în partea cea mai hrănitoare şi structurantă a vieţii lor – intimitatea şi solidaritatea familială – astfel încât să-şi menţină sănătatea şi armonia? Pot constitui terapiile de familie modele viabile de asistare şi facilitare a echilibrului sistemului familial aflat în impas? Pot ele deveni instrumente moderne de acţiune, preventive şi curative, în slujba familiilor disfuncţionale? Fără îndoială că DA.

Actuala lucrare vă propune o introducere în conceptele de bază ale teoriei şi practicii principalelor abordări psihoterapeutice de familie. Se insistă asupra metodelor şi tehnicilor utilizate în dinamica procesului terapeutic familial, precum şi în evaluarea efectelor sale. Sunt incluse secvenţe de dialog terapeutic şi studii de caz exemplificatoare. Adresăm cartea în primul rând studenţilor şi specialiştilor în psihologie, consiliere, psihoterapie, medicină, pedagogie, drept şi sociologie, ea constituind suport de curs universitar în domeniul psihologiei şi psihoterapiei de familie. În al doilea rând, cartea poate prezenta interes pentru toţi cei preocupaţi de suferinţa şi optimizarea relaţiilor de familie, de sanogeneza socială.

9786068429083

Informatii

Anul aparitiei
2012, Ediția a III-a
ISBN
978-606-8429-08-3
Numar de pagini
199