Psihogenealogie. Diagnoza, interventia si vindecarea istoriei familiale - Iolanda Mitrofan,Denisa Godeanu,Sebastian G. PLU -197

50,00 RON
cu TVA
Cantitate
Nu sunt suficiente produse in stoc

 

.

Datorită atractivităţii psihogenealogiei, numeroase publicaţii şi lucrări ştiinţifice îi sunt consacrate. Pornind de la paginile de prezentare ale acesteia pe internet şi până la articolele sau cărţile ştiinţifice dedicate publicului larg şi celui dornic să se abiliteze, psihogenealogia continuă să-i fascineze pe cei interesaţi de acest domeniu. Cu siguranţă fiecare din noi s-a surprins măcar o singură dată repetând aceeaşi greşeală sau poate a constatat că a făcut o alegere care semăna foarte mult cu modul în care gândeau şi se comportau bunicii sau străbunicii noştri. Evenimente-cheie, repetiţii ale unor situaţii, secrete, scenarii de viaţă, reprezintă o invitaţie şi în acelaşi timp o provocare pentru explorarea legăturilor familiale şi reconectarea cu memoria afectivă familială.

Reconectarea cu memoria afectivă familială reprezintă o incursiune psihoarheologică revelatoare pentru oricine porneşte în trasarea liniilor de referinţă în cadrul familiei sale. Explorarea istoriei din perspectiva evenimentelor ce constituie scenariul transgeneraţional reprezintă un obiectiv esenţial în conştientizarea mecanismelor de transmisie a inconştientului familial. În sensul celor menţionate mai sus, invităm cititorii să facă o incursiune în propriile familii, în scopul descoperirii mecanismelor transmisiei psihice inter- şi transgeneraţionale. Concepută ca suport de curs în domeniul psihogenealogiei, această carte are scopul de a-i familiariza pe studenţii sau aspiranţii la practica psihogenealogiei cu cadrul său de referinţă, teoretic-conceptual şi metodologic-aplicativ.

Mulţumirile noastre speciale se adresează tuturor reprezentanţilor ce au pus bazele ştiinţifice ale unui domeniu atât de misterios, ignorat, ocultat, dar profund semnificativ şi unificator în istoria cunoaşterii şi devenirii umanului. Implicaţiile lui în sănătatea socială, familială şi individuală sunt importante şi anticipăm că vor putea conduce în viitor la restructurarea şi complementarea paradigmei cunoaşterii, evaluării şi intervenţiei în psihologia aplicată, atât pe terenul clinicii, dezvoltării personale, cât şi al educaţiei. Din structura cărţii nu puteau lipsi aspectele ce se referă la vindecarea istoriei familiale, de reconstituire şi intervenţie reparatoare a evenimentelor şi situaţiilor de viaţă cu rol de deblocare şi dezvoltare ulterioară, în sensul înţelegerii profunde a situaţiilor ce au contribuit la procesul anevoios al devenirii personale.

Autorii

9789738383593

Informatii

Anul aparitiei
2010
ISBN
978-973-8383-59-3
Numar de pagini
228

Referinte specifice

Produs nou