Cuplul in impas - repere teoretice si aplicative - Corina Acris PLU-249

35,00 RON
Cantitate
In Stoc

 

.

Familia este una din cele mai vechi şi stabile forme de comunitate umană, cea care asigură perpetuarea speciei umane, evoluţia şi continuitatea vieţii sociale. Deşi familia este una dintre cele mai conservatoare segmente ale societăţii, a devenit tot mai sensibilă la toate transformările petrecute în societate. Chiar dacă în prezent dorinţa de a experimenta dragostea romantica, a face parte dintru-un cuplu şi a întemeia o familie reprezintă încă un deziderat pentru multe persoane, asistăm în ultimii 20-30 de ani atât în ţările occidentale, cât şi în România, la o schimbare majoră în ceea ce înseamnă cuplul şi familia.

În primul capitol sunt tratate aspecte legate de fenomenul îndrăgostirii, iubirea asumată, responsabilă, funcţionalitatea şi disfuncţionalitatea cuplului conjugal, factori care influenţează stabilitatea relaţiilor pe termen lung, comunicarea în cuplu, precum şi teorii cu privire la relaţiile de cuplu.

În capitolul al doilea sunt abordate aspecte teoretice privind sexualitatea conjugală şi anume: funcţionarea sexuală sănătoasă, factori care influenţează dezvoltarea sexuală şi funcţionarea sexuală adultă, principalele tulburări/disfuncţii sexuale, precum şi câteva abordări teoretice cu privire la etiologia disfuncţiilor sexuale.

În capitolul trei am prezentat un model psihoterapeutic de optimizare a funcţionării relaţiilor de cuplu şi creştere a satisfacţiei maritale şi sexuale,  centrat pe conceptele, principiile şi tehnicile terapiei de cuplu de scurtă durată Imago.

Corina Acris
249

Informatii

Anul aparitiei
2013
ISBN
978-606-8429-19-9
Numar de pagini
235

Referinte specifice